Kuntoarvio talosi parhaaksi

Rakennusten ja eri rakennusosien kunto kannattaa selvittää hyvissä ajoin. Timirak Ky:n kautta saat luotettavan ja ajantasaisen raportin rakennuksesi kunnosta. Tutustu tällä sivulla tarjoamiimme tarkastuksiin.  

Palvelut

Kuntotarkastus asuntokauppaa varten/rakennuksen kuntotarkastus

Asuntokauppaa varten tehty kuntotarkastus tuottaa puolueetonta tietoa sekä rakennuksen omistajalle että ostajalle rakennuksen kunnosta, vaurioriskeistä ja korjaustarpeista. Tarkastuksessa havaitut oleelliset vauriot, riskit ja puutteet esitetään tarkastusraportissa. Raporttiin on kirjattu havaittujen epäkohtien merkitys, mahdollinen haitta ja toimenpide-ehdotuksia epäkohtien korjaamiseksi.

Tutustu tilaajan ohjeeseen tarkemmin

Lomake Kuntotarkastuksen kirjallinen haastatteluosa löytyy tästä linkistä

Kevyt kuntoarvio

Suppeampi kuntoarvio on hyvä vaihtoehto silloin, kun tiedetään esim. kiinteistön LVIS-tekniikan ikääntyneen ja halutaan tietoa rakenteiden kunnosta. Arvio tehdään soveltaen kuntoarvion suoritusohjeita. Esim. asuinrakennuksen kaikkien märkätilojen tarkastus sisältyy tarkastukseen. Tehtyjen havaintojen perusteella luodaan rakennukselle pitkän tähtäimen suunnitelma korjaustarpeista (10 vuoden PTS).

Kiinteistön kuntoarvio (mukana LVIS-järjestelmät) 

Varmista asuntosi kunto kuntoarviolla, joka kertoo kiinteistön kunnosta sekä tulevista huolto- ja korjaustoimenpiteistä. Se suoritetaan rakenteita rikkomattomin menetelmin. Lisäksi arvioidaan erilaisten teknisten rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien kuntoa sekä käyttöikää. Tarkastuksessa tehtyjen havaintojen perusteella luodaan rakennukselle pitkän tähtäimen suunnitelma korjaustarpeista (10 vuoden PTS).

Märkätilojen kosteuskartoitus

Osake huoneisto on myynnissä tai epäilet kosteusvauriota? Älä mieti enempää, vaan tilaa kosteustarkastus alan ammattilaiselta! Kosteustarkastuksilla selvitetään esim. märkätilojen ja muiden vesipisteiden läheisyydessä olevien rakenteiden kosteustilanne tai rakenneosan kunto.

Vesieristeiden tarkastus

Kun huoneiston omistaja tekee kylpyhuoneremontin, on vesieristeet tarkastutettava isännöitsijän hyväksymällä ulkopuolisella tarkastajalla.

Vesikattojen kuntotarkastus

Katto on kiinteistön tärkein osa. Ammattilaisen toteuttama katon kuntotarkastus voi pelastaa monelta murheelta. Olisiko aika kurkistaa katolle?

Timirak Ky ei ole sidoksissa kattourakoitsijoihin. Tarkastus on täysin puolueeton.

Tarkastus antaa tilaajalle asiallista tietoa vesikatteen ja sen alapuolisten rakenteiden kunnosta, vesivahinkoriskeistä, korjaus- ja huoltotarpeista, sekä mahdollisista sadevesijärjestelmän ja kattovarusteiden puutteista ja virheistä.

Vesikaton korjaustyön suunnittelu, rakennuttaminen ja työn valvonta

Palveluihimme kuuluu myös vesikatteiden saneerausten rakennuttaminen ja rakennustöiden valvonta. Hyvä suunnittelu on perusta onnistuneelle saneeraukselle: mitä ja miten korjataan, mikä on oikea urakkahinta ja kuka on työhön sopivin urakoitsija?